Tuti-receptek

Egyszerű,könnyen elkészíthető,megbízható receptek

Csokis brownek


g1.jpg


Hozzávalók 4 főre

  • 150 g jó minőségű étcsoki(min. 60%-os)
  • 75 g vaj
  • 100 g cukor
  • 3 tojás
  • 3 ek finomliszt
  • dió vagy más csonthéjas (opcionálisan)


Elkészítés

1.    A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg homogén masszát nem kapunk.

2.    A tűzről (edényről) levéve hozzákeverjük a cukrot, tojást, diót, majd legvégül a lisztet (kanalanként adagolva).

3.    Egy kb. 20 cm átmérőjű formát kikenünk vajjal, lisztezzük, és a kapott masszát beleöntjük (én ehelyett általában viaszos sütőpapírt használok, ami azért is isteni, mert nem kell utána -annyit- mosogatni :).

4.    Hideg sütőbe téve, 230 C-ra kapcsolva, kb. 15-20 percig sütjük (gázsütő 5-6-os fokozat) - akkor jó ha a kérge már ropogós, de a belül még majdhogynem ragadós (tűpróba!)








Scratch brawnie


h1.jpg

Hozzávalók 12 főre

A masszához:

  • 1/3 cs. + 2 cs. liszt
  • 1 cs. víz
  • 1/2 cs. vaj
  • 2/3 cs. kakaó
  • 2 cs. cukor
  • 1 tk. vanillia kivonat
  • 2 es 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 cs. aprított mandula/dió vagy mogyi

A csokimázhoz:

  • 3 ek. vaj vagy margarin
  • 3 ek. kakaó
  • 1 ek. méz
  • 1/2 tk. vaníllia kivonat
  • 1 cs. porcukor
  • 1-2 ek. tej

* 1 csésze = 2,5 dl

Elkészítés

1.    Egy lábosban keverjük össze a 1/3 csésze lisztet a vízzel. Főzzük közepes lángon míg be nem sűrűsödik. Töltsük át egy tálba és tegyük félre hűlni.

2.    Egy kisebb lábosba olvasszuk meg a vajat. Amikor a vaj megolvadt adjuk hozzá a kakaót és keverjük addig míg egyenletessé és simává nem vált. Tegyük félre hűlni.

3.    Verjük fel a cukrot és a vanílliát a lisztes masszába és keverjük a kakaós keverékbe, míg jól elvegyült.

4.    A 2 csésze lisztet a sütőport és a sót keverjük el,és adjuk hozzá a már előzőleg elkészített kakaós masszába.

5.    Szórjuk bele a felaprított mandulát.

6.    Öntsük a piskóta keverékünket a már előre kivajazott tepsibe és süssük 25-30 percig.

7.    Miután kihűlt a brownienk, készítsük el a krémet a tetejére.

8.    Verjük fel az aránylag puha vajat a kakaót a mézet és a vanílliát egy kicsi keverőtálban, míg jól el nem vegyültek a hozzávalók.

9.    Adjuk hozzá a porcukrot a tejet,kézi mixerrel verjük míg konszisztenssé nem válik.

sütési hőfok: 

180°C

sütési mód: 

alul-felül sütés

tepsi mérete: 







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 3
Heti: 4
Havi: 5
Össz.: 29 346

Látogatottság növelés
Oldal: Browniek
Tuti-receptek - © 2008 - 2024 - receptbirodalom.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »