Csokis brownek
Hozzávalók 4 főre
Elkészítés
1. A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg homogén masszát nem kapunk.
2. A tűzről (edényről) levéve hozzákeverjük a cukrot, tojást, diót, majd legvégül a lisztet (kanalanként adagolva).
3. Egy kb. 20 cm átmérőjű formát kikenünk vajjal, lisztezzük, és a kapott masszát beleöntjük (én ehelyett általában viaszos sütőpapírt használok, ami azért is isteni, mert nem kell utána -annyit- mosogatni :).
4. Hideg sütőbe téve, 230 C-ra kapcsolva, kb. 15-20 percig sütjük (gázsütő 5-6-os fokozat) - akkor jó ha a kérge már ropogós, de a belül még majdhogynem ragadós (tűpróba!)
Scratch brawnie
Hozzávalók 12 főre
A masszához:
A csokimázhoz:
* 1 csésze = 2,5 dl
Elkészítés
1. Egy lábosban keverjük össze a 1/3 csésze lisztet a vízzel. Főzzük közepes lángon míg be nem sűrűsödik. Töltsük át egy tálba és tegyük félre hűlni.
2. Egy kisebb lábosba olvasszuk meg a vajat. Amikor a vaj megolvadt adjuk hozzá a kakaót és keverjük addig míg egyenletessé és simává nem vált. Tegyük félre hűlni.
3. Verjük fel a cukrot és a vanílliát a lisztes masszába és keverjük a kakaós keverékbe, míg jól elvegyült.
4. A 2 csésze lisztet a sütőport és a sót keverjük el,és adjuk hozzá a már előzőleg elkészített kakaós masszába.
5. Szórjuk bele a felaprított mandulát.
6. Öntsük a piskóta keverékünket a már előre kivajazott tepsibe és süssük 25-30 percig.
7. Miután kihűlt a brownienk, készítsük el a krémet a tetejére.
8. Verjük fel az aránylag puha vajat a kakaót a mézet és a vanílliát egy kicsi keverőtálban, míg jól el nem vegyültek a hozzávalók.
9. Adjuk hozzá a porcukrot a tejet,kézi mixerrel verjük míg konszisztenssé nem válik.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete: